Poveste de iarnă

de William Shakespeare

traducerea: Dan Grigorescu, Ion Vinea
versiunea scenică: Radu Aldulescu

Distribuția:

Mihai Bica
Carmen Moruz
Marius Cisar
Gabriel Costea
Mirela Borș
Vlad Jipa
Claudia Suliman
Dan Cogalniceanu
Patricia Ionescu
Vlad Pavel
Elena Manoliu
Relu Sirițeanu
George Custură
Vlad Țigănuș
Vasile David

Regia:  Alina Hiristea

Scenografia: Cosmin Hiristea

Light design: Lucian Moga

Asistența de regie: Gabriel Costea

Asistența de costume: Alexandra Dumitriu

Data premierei: 31 martie 2017

Preţuri bilete:

  • Categoria I – 25 lei
  • Categoria II – 20 lei
  • Preţ redus  – 7 lei
    Reducerile sunt acordate pentru pensionari, elevi şi studenţi.

Sinopsis

Încadrată în genul comedie teatrală, scrierea lui Shakeaspeare este însă și o dramă despre iubire și gelozie, putere și speranţă. Păstrând omul și a divinul într-un echilibru rafinat, Poveste de iarnă combină exoticul și magicul cu psihologia realistă a tragediei.
”Hermiona  e  neprihănită.  Polixenes  nevinovat.  Camillo  e  un supus devotat, Leontes e un tiran gelos, iar regele va rămâne fără  moştenitor  dacă  ceea  ce  s-a  pierdut  nu  va  fi  regăsit.” (W. Shakespeare)

Despre regizor:
Alina Hiristea a semnat până în prezent regia a peste cincizeci de spectacole de teatru profesionist, printre care Amedeu sau cum să te descotoroseşti de Eugene Ionesco, Domnişoara Julie de August Strindberg, Uşi închise de Jean-Paul Sartre, Neînţelegerea de Albert Camus, Ivona, principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, Slugă la doi stăpâni şi Hangiţa de Carlo Goldoni, În derivă, după Slawomir Mrozek, Ai toată viaţa înainte! după Romain Gary, Bună seara, domnule Wilde! după Oscar Wilde, Ce mai taci, Gary, după Jurnalul unui jurnalist fără jurnal al lui Ion D. Sîrbu și, în premieră naţională, piesa Hoţi de Dea Loher, proiect realizat de Teatrul Național Craiova în colaborare cu European Theatre Convention. De asemenea, la Centrul Cultural Reduta din Brașov a montat Lear. Un nebun amar și unul dulce, monodramă după Shakespeare, cu binecunoscutul actor brașovean Mihai Bica, spectacol ce a participant la Festivalul Internațional al Teatrului de studio „DAVILA STUDIO INTERFEST” 2016 de la Pitești.
Spectacolele doar HAMLET, montat la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Furtuna la Teatrul „Gong” Sibiu au primit Trofeul Festivalului Internaţional ”Shakespeare” Craiova în 2010, respectiv 2016. Furtuna a participat, în același an, la prestigiosul Wuzhen Theatre Festival din China.
În prezent, este lector universitar la Departamentul de Arte, Facultatea de Litere, Universitatea din Craiova, și, printre alte spectacole de licență, a regizat și îndrumat, după opera lui Shakespeare, Visul unei nopţi de vară și Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori – spectacole ce au obținut Trofeul Festivalului Internaţional ”Shakespeare” Craiova 2014 și, respectiv, 2012, la Secţiunea Școli de teatru.

© Copyright - Teatrul Sică Alexandrescu