Emigranții

de Slawomir Mrozek

Distribuția:

Gabriel Costea
Mădălin Mandin
Horațiu Băcilă

Regia:Dominic Dembinski

Scenografia: Horia Țigănuș

Regia tehnică: Vasile David

Lumini: Tudor Smeu

Sunet: Florin Aflorei

Sufleur: Marin Cârstea

Durata spectacolului:

Data PREMIEREI: 16.10.2024

Trailer spectacol

Preţuri bilete:

    • Preţ unic  – 35 lei
    • Preţ redus – 15 leiReducerile sunt acordate pentru pensionari, elevi şi studenţi.

Vârsta recomandată +16
Participarea minorilor însoțiți de adulți (părinți) la spectacole unde vârsta copiilor este sub cea recomandată, se face pe răspunderea adulților (părinților) care îi însoțesc.
Vă mulțumim pentru înțelegere.

Sinopsis

Piesa de teatru EMIGRANȚII scrisă de Slawomir Mrozek, ȋn regia lui Dominic Dembinski, aboardează un subiect atât de actual şi sensibil pentru societatea modernă, ȋncât ne face să ne punem la ȋndoială adevăratul sens al cuvântului emigrant. Ce ȋnseamnă a fi emigrant ȋn secolul XXI?

Emigrantul din ziua de astăzi este unul cu totul difetit față de cel din trecut, de cel care nu de mult fugea de politica vremii şi de frica de comunism. Astăzi emigrantul este ȋn căutarea unui rost ȋn viață, unui trai mai bun, ȋnsă spre surprinderea sa şi occidentul este ocupat tot de emigranți. Acel tărâm al promisiunilor şi al fericirii nu este decât o iluzie, iar paradoxal, locul natal abandonat, este singurul loc care ȋi poate oferi tot ceea ce el cândva a visat. Goana după bani, va face din emigrant un strain atât ȋn occident cât şi acasă, când se va ȋntoarce mai devreme sau mai târziu.

Emigrantul a devenit un paria oricunde ar ȋncerca să se stabilească. Ce ne leagă pe toți ȋn rush-ul acestui secol? Himera banilor nu a adus emigranților decât suferință, “chiar dacă câştigul a fost mai mare decât dezrădăcinarea.”

 

© Copyright - Teatrul Sică Alexandrescu