Artă

de Yasmina Reza

Traducerea: Violeta Popa

Distribuţia:

Marc: Dan Cogălniceanu

Serge: Demis Muraru

Yvan: Marius Cordoș

Regia: Claudiu Goga

Scenografia: Ștefan Caragiu

Regia tehnică: Vasile David, Constantin Bărbulescu

Lumini: Petrică Munteanu (maestru lumini), Tudor Smeu, Tudor Damian

Video: Tudor Smeu, Constantin Șimon

Sunet: Ovidiu Grădinar (maestru sunet), Florin Aflorei

Sufleur: Marius Vladu

Durata spectacolului: 1h 45minute (fără pauză)

Data premierei: 8 decembrie 2022

Trailer spectacol

Preţuri bilete:

 • De la rândul 1 la rândul 5 – 40 lei/bilet;
 • De la rândul 6 la rândul 10 – 35 lei/bilet;
 • De la rândul 11 la rândul 16 – 30 lei/bilet;
 • Preţ redus  – 15 lei/bilet.
  Reducerile sunt acordate pentru pensionari, elevi şi studenţi.

  Vârsta recomandată +14
  Participarea minorilor însoțiți de adulți (părinți) la spectacole unde vârsta copiilor este sub cea recomandată, se face pe răspunderea adulților (părinților) care îi însoțesc.
  Vă mulțumim pentru înțelegere.

Jucată cu succes la Paris, Londra sau pe Broadway la New York, această piesă devine un spectacol care ridică întrebări despre artă și mai ales despre PRIETENIE. Încă de la debut a primit o serie de distincții importante, precum: Premiul Molière (1995) pentru cea mai bună producție comercială, Premiul  Laurence Olivier (1997) pentru cea mai bună comedie nouă , New York Drama Critics’ Circle – Cea mai bună piesă (1998), Premiul Tony pentru cea mai bună piesă (1998).

                    Sinopsis

Subiectul acestei comedii „filosofice” despre viață îi are ca protagoniști pe trei prieteni vechi, Serge, Marc și Yvan și relația lor „de multă vreme”. Brusc, prietenia lor se confruntă cu o tensiune semnificativă, cauzată de opiniile divergente privind ceea ce definesc ei ca „ARTĂ”.

Serge, satisfăcându-și pasiunea pentru arta modernă, achiziționează un tablou imens și costisitor, complet alb. Marc, șocat să afle că Serge a cheltuit două sute de mii de euro pe acest tablou, îl cataloghează cu dispreț drept „un rahat alb”. Serge argumentează că tabloul, realizat de un artist cu renume, merită un preț mai mare, dar Marc rămâne sceptic. Yvan, prins în mijlocul discordiei, încearcă să-i împace și să-i calmeze pe ambii, însă își menține neutralitatea și dorește să rezolve situația în mod pașnic. Indeciziile lui Yvan nu fac decât să amplifice neînțelegerile dintre ei, deoarece prietenii săi îi critică atitudinea timidă și neutră.

Un spectacol cu un text excepțional, jucat într-un limbaj rafinat al unei comedii inteligente, un motiv de bună dispoziție care nu trebuie ratat!!!

© Copyright - Teatrul Sică Alexandrescu