TABLEAU D’UNE EXECUTION

( TABLOUL UNEI EXECUTII )
de Howard Barker
Celestine Theatre de Lyon, Franta

Regia:Claudia Stavisky
Adaptare:Jean-Michel Déprats (© éditions Théâtrales, 2001)

Distributia:
David Ayala, Éric Caruso, Christiane Cohendy, Anne Comte, Luc-Antoine Diquéro, Sava Lolov, Philippe Magnan, Julie Recoing, Richard Sammut

Celestine Theatre de Lyon – TABLEAU D’UNE EXECUTION

Preturi bilete:

  • Categoria I (randurile 1- 10) – 70 lei
  • Categoria II (randurile 11- 16) – 60 lei

Sinopsis

Acțiunea piesei este plasată în Veneția, în perioada Renașterii. Galactia, pictoriță talentată și femeie puternică, primește, din partea autorităților, comanda unui tablou monumental, pentru comemorarea bătăliei de la Lepanto și celebrarea victoriei Ligii Venețiene asupra Imperiului otoman. Altfel spus, a creștinilor asupra Islamului. Dar, în loc de a reprezenta scene care să facă apologia luptei, Galactia alege să picteze războiul în toată cruzimea lui : cadavre și corpuri mutilate, spre totala nemulțumire a celor care au comandat tabloul – autoritățile politice și religioase ale vremii. Artista este antrenată într-un duel unde arta devine inamicul mecanismului puterii.

Un decor de o frumusețe incredibilă, o distribuție de excepție și o viziune regizorală pe măsură, sunt premizele unei experiențe unice pentru spectatorii Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană Brașov.

SÂMBĂTĂ 18 NOIEMBRIE 2017 ora 19:00

( SPECTACOL TRADUS IN LIMBA ROMÂNĂ )

© Copyright - Teatrul Sică Alexandrescu