Stimați spectatori,

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat hotărârea prin care Brașovul intră, începând de duminică, 9 mai, în scenariul verde, valabil pentru o rata de incidență de sub 1,5 la 1.000 de locuitori, respectiv 1,44/1.000, conform comunicării DSP Brașov.
În aceste condiții, organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea sălii.
De asemenea, tot de mâine este permis accesul clienților în interiorul restaurantelor și cafenelelor, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, și doar în intervalul orar 6.00-22.00.
Aceeași prevedere, privind accesul publicului fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spaţiului, se aplică și operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
Această decizie este aplicabilă pentru următoarele două săptămâni, după care, în data de 22 mai, CJSU va face o nouă evaluare a ratei incidenței pentru municipiul Brașov.
Această hotărâre nu vizează modul de funcționare al unităților de învățământ, care au stabilite alte limite ale incidenței. Astfel, având în vedere că în acest moment la Brașov rata incidenței este de 1,44 cazuri/1.000 de locuitori, copii vor merge la școală conform scenariului galben aplicabil unităților de învățământ, respectiv, la o rată de infectare între 1 la mie și 3 la mie, merg copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a;
În cazul în care rata de incidență va coborî sub 1 la 1.000, atunci și elevii din clasele V-VII și IX-XI vor merge la școală.

© Copyright - Teatrul Sică Alexandrescu